zaterdag 13 november 2010

Suikerbeestjes


Wie zoet is krijgt lekkersvandaag brengt Sinterklaas het zoete mee: beginnen we met het maken van Suikerbeestjes!
Afhankelijk van de grote van de vormpjes maak je suikerbeestjes of suikerbeesten.

Ingrediƫnten:
50 gram poedersuiker
100 gram suiker
3 lepels melk of water
enkele druppels essence
suikerbeestjesvormpjes,
Bereidingswijze:
Zeef de poedersuiker.
Laat de suiker met de melk of het water al roerend op een zacht vuur oplossen en daarna langzaam aan de kook komen. Laat deze suikeroplossing 1 minuut zachtjes doorkoken.
Haal de pan van het vuur en voeg de essence en de poedersuiker toe.
Roer deze er snel doorheen.
Maak de vormpjes nat en giet de massa erin. Laat alles hard worden en haal dan de vormpjes uit elkaar.
Wil je citroen- of sinaasappelsuikerbeestjes? Rasp dan een paar suikerklontjes over de schil van wat citroenen of sinaasappels. Neem dan wat minder losse suiker voor het recept (1 suikerklontje weegt 5 gram).
Kleur de beestjes eventueel door wat voedselkleurstof toe te voegen, maar gebruik er heel weinig van. Voor chocoladesuikerbeestjes voeg je 2 tl cacao aan het gezeefde poedersuiker toe.

Geen opmerkingen: